T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / TERME - Hüseyinmescit İlkokulu

Haberler

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı velilerimizin yoğun katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Törenimizde harika gösteriler sergileyen öğrencilerimize, emeği geçen öğretmenlerimize , törenimize katılan velilerimize ve misafirlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Çocuklara kahvaltı alışkanlığı kazandırmak için başlatılan sağlıklı beslenme projesi kapsamında okulumuz 1. sınıf öğrencileri öğretmenleri ile birlikte sabah kahvaltısı etkinliği düzenlediler.

Öğün atlamayın, kahvaltı yapmadan güne başlamayın.

Mrt

Matematiğin güzelliğini, önemini ve herkesin hayatındaki temel rolünü kutlamak maksadıyla 26 Kasım 2019 tarihinde UNESCO'nun 40. Genel Konferansında, 14 Mart günü: DÜNYA MATEMATİK GÜNÜ  olarak ilan edilmiştir.

Mrt

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak her zaman ve her yerde coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bağımsızlık sembolümüz olarak kabul edilişinin 103. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Mrt

Şbt

 2. dönemin bizler ve öğrencilerimiz için sağlıklı ve başarılı geçmesini diliyorum. Hepimize kolay gelsin..

Kas

Başta okulumuz öğretmenleri  olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyoruz.

Kas

0 Kasım, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”yi imzalamıştır.

Kas

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Ekm

Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun…

Ekm

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz.”